Storytelling

Samen leren van ervaringen met storytelling

In een organisatie zit vaak veel kennis verborgen in de hoofden van mensen. Gewenste veranderingen in organisaties zijn vaak al op kleine schaal realiteit. Benut deze kennis en ervaring! Creëer meer beweging door de kennis en de passie van mensen in organisatie aan te spreken.  Een succesvol en prettig middel hiervoor is storytelling. Storytelling draait om het vertellen van verhalen. Persoonlijke verhalen en nieuwe inspirerende verhalen.

Workshop storytelling

Tijdens een workshop storytelling creëren we beweging in twee stappen

  1. We zoeken naar de kiemen van de verandering die al realiteit is, naar de schatten die verborgen zitten in de ervaringen van de mensen. We delen persoonlijke succesverhalen en halen de bouwstenen voor succes uit deze verhalen.
  2. We creëren samen inspirerende verhalen waarmee we de bouwstenen voor succes meenemen naar de toekomst. We bouwen volgens de principes van krachtige verhalen nieuwe verhalen.

2016-02-18 15.25.00

Waarom storytelling?

Mensen houden van verhalen. Het is makkelijker om kennis te delen door het vertellen van een verhaal. In een verhaal kun je veel kwijt: emotie, spanning, nuance en contact en vooral jouw eigen passie. Als je een verhaal vertelt breng je samenhang aan in je eigen ervaring en geef je daarmee nieuwe betekenis aan die ervaring. Bij datgene wat ons overkomst helpen verhalen bij:

  • het grip krijgen
  • betekenis geven
  • inzichten ontwikkelen

Ons brein kan informatie in de vorm van een verhaal makkelijker verwerken en onthouden. Ons geheugen werkt namelijk nauwkeuriger als de informatie die we vastleggen ons emotioneel raakt. Mensen onthouden niet alle exacte details. Mensen onthouden de betekenis.

Plan een sparringsessie

Ik kom graag bij je langs om te sparren over hoe een workshop storytelling beweging kan creëren in jouw organisatie.  Zo’n afspraak verplicht je tot niets.

plan-een-sparringsessie-1