Wie volgt en wie neemt initiatief in vergaderingen? Oefening

energizer samen lopen samen stil staanIn bijeenkomsten en vergaderingen zie je vaak een patroon waarin een paar mensen initiatief tonen en anderen volgen. Vind je dit jammer? Gaat het ten koste van de betrokkenheid van de groep? Dan kun je een van de volgende oefening inlassen.

Oefening “samen stilstaan”

  1. Zorg dat er ruimte is zodat de hele groep vrij kan bewegen.
  2. Leg de deelnemers uit dat je een oefening met ze gaat doen waarin het belangrijk is om aandacht te hebben voor elkaar.
  3. Vraag iedereen om zich te verspreiden en in stilte door elkaar te lopen. Doe zelf niet mee, maar geef de instructies.
  4. Na een minuutje geef je de volgende instructie: “Ga zo dadelijk samen tegelijk stilstaan zonder dat iemand een teken of signaal geeft. Ik geef ook geen teken.”
  5. Als de groep tot stilstand is gekomen geef je na ongeveer 10 seconden de volgende instructie:”Ga zo dadelijk ook weer tegelijk lopen. Zonder dat iemand een teken of signaal geeft. Ook niet nonverbaal. En we blijven stil.”
  6. De groep komt weer in beweging. “Blijf dit doen: samen gaan stilstaan en samen weer gaan lopen.”
  7. Als je als begeleider merkt dat er een patroon ontstaat waarin er er telkens 1 of 2 mensen zijn die het initiatief nemen, zeg je het volgende: “Merk je bij jezelf dat je de neiging hebt om telkens het initiatief te nemen, kijk of je dat dan eens los kunt laten.” Je zult zien dat er ruimte ontstaat voor anderen om initiatief te nemen.

Bespreek de oefening na. “Wat was jouw ervaring?”

Ook leuk om te doen wanneer je een rustmoment in wilt bouwen. Je biedt de deelnemers dan een gelegenheid om even niet met de inhoud bezig te zijn. Daarna kan men vaak weer fris met elkaar aan de slag.
Veel succes!

Deel jouw ervaring of stel jouw vraag via info@lemmensfaciliteert.nl.

Yvonne Lemmens