Rondetafelbijeenkomst Saxion

“Nogmaals dank voor de goede voorbereiding en de aandacht die je voor het proces getoond hebt. Het mooie van deze middag vond ik dat iedereen in de actie-stand kwam, een geweldige interactieve bijeenkomst.” 
Drs. L.A. (Leonie) Beijen, Programmaleider Scholing en Professionalisering, Saxion, Academie Pedagogiek en Onderwijs (APO)

Vraag: samen werken aan professionaliseringsprogramma VO

Saxion biedt het VO een professionaliseringspalet VO Saxion. We willen een tijdens een rondetafelbijeenkomst samen met de directeuren van VO organisaties uit Oost Nederland  richting geven aan een nieuw te ontwikkelen professionaliseringsprogramma.

Aanpak: Golden circle

Gedurende de 2,5 uur durende bijeenkomst hebben de deelnemers onder begeleiding van Yvonne Lemmens aan de hand van de Golden Circle van Simon Sinek betekenis gegeven aan professionalisering en plannen gemaakt voor het nieuw op te zetten professionaliseringsprogramma.

Opbrengst: samenwerking & co-productie

Het ontwerp van het proces zorgde ervoor dat de deelnemers veel ruimte kregen voor hun eigen inbreng. Er was veel interactie tussen de deelnemers. Dit bevordert het nemen van verantwoordelijkheid voor het resultaat en commitment aan het vervolg.

De gekozen aanpak heeft geleid tot een goede samenwerking tussen Saxion en het VO-werkveld. Het programma is het resultaat van een echte co-productie van dienstverlener en klant geworden.