Yvonne Lemmens

“Jij bent een natuur talent.” zei de trainer van mijn eerste training over faciliteren die ik als 25 jarige volgde. Haar opmerking is mij altijd bijgebleven.

Na ruim zeventien jaar ervaring met verander- en ontwikkelprogramma’s bij verschillende organisaties, besloot ik in 2011 te starten als zelfstandig facilitator en trainer.

Inmiddels ben ik facilitator, trainer en partner bij  Hartelijk Gefaciliteerd.

Wat ik voor je kan doen

Ik help adviseurs (online) interactieve bijeenkomsten ontwerpen en begeleiden waarin deelnemers zich eigenaar voelen van het proces en het resultaat.

Interactieve (online) bijeenkomsten:
– werkconferenties
– brainstormsessies
– workshops
– teamsessies

Trainingen:
– faciliteren
– online faciliteren
– online training geven
– creatieve werkvormen
– interactief vergaderen
– online overleggen
Al onze trainingen zijn ook online beschikbaar.

Mijn stijl: pragmatisch, gericht op gelijkwaardigheid en met een vleugje humor.

Opdrachtgevers

ASML, Shell, RUG, Saxion Hogeschool, Zorgverzekeraars Nederland, Rijkswaterstaat, Qredits, NVWA, NZA, Ministerie EZK, woningcorporaties, gemeenten en provincies.

Wat klanten over mij zeggen

“Ik krijg er nu zin in om mijn workshops online te gaan houden. De training heeft mij echt over een drempel heen geholpen.”

“We hebben Yvonne gevraagd om verdiepingsbijeenkomsten te begeleiden over het Landelijk Afvalbeheerplan voor medewerkers van Omgevingsdiensten.
Wat ons heel goed geholpen heeft in de voorbereiding is dat Yvonne begon bij het eind. Wat wil je bereiken? Hoe wil je dat mensen naar huis gaan? Daarnaast hielp ze ons door de grote hoeveelheid kennis die we wilden delen op te delen in behapbare blokken.
Voorafgaand en tijdens de bijeenkomsten heeft ze ons volledig ontzorgd. Wij konden ons richten op de mensen en de inhoud. Zij zorgde dat alles klopte in de tijd, proces, locatie en catering. En niet te vergeten de sfeer en energie. Haar goede inleiding, intermezzo’s en afronding hielpen om de dag afwisselend en gefocust te houden.
Ik zou Yvonne typeren als: integer, proactief en ontwapenend. We hebben de samenwerking als heel waardevol en soepel ervaren. De afstemming was snel en gericht, de ondersteuning om op te vertrouwen en de afronding zonder losse eindjes.”
Jacobine Meijer, adviseur Afval Circulair, Rijkswaterstaat

“Hartelijk dank voor de fijne begeleiding/ leiding van de dag. De reacties zijn heel positief. De dag heeft echt gebracht wat we ervan hoopten. Energie, het gevoel van samen te werken, de veiligheid om te benoemen waar het soms schuurt, een paar stappen op het gebied van de inhoud en duidelijke vervolg-afspraken. Het eerste vervolg moment is al ingepland! Je gaf mooi rust en ook structuur aan de gesprekken. Daardoor waren de gesprekken ook gefocust. Echt heel fijn. Dank je wel.”
Anneke van der Geest, Gemeente Tynaarlo.

Vrije tijd

In mijn vrije tijd speel ik graag improvisatietheater. Naast dat ik het vooral leuk vind, zijn de technieken uit improvisatie theater ook bruikbaar voor mij als facilitator. Verder houd ik van wandelen, sporten en vogels spotten.

Profiel op LinkedIn